Om Camilla Gregersen
Ledelse, organisationsudvikling og politisk engagement har været centrale drivkræfter i Camilla Gregersens professionelle rejse. Disse kernebegreber har formet hendes arbejde og bidrag til samfundet. Her på siden kan du læse om hendes karriere, uddannelsesmæssige baggrund og politiske engagement i råd og fonde.

Camilla Gregersen CV
Gennem hele sin karriere har Camilla Gregersen været drevet af en stærk passion for ledelse, organisationsudvikling og politisk engagement. Denne passion har været drivkraften bag hendes uddannelser, stillinger og bestyrelsesposter, hvor hun har haft mulighed for at påvirke vigtige samfundsudfordringer og bidrage til meningsfulde forandringer. Camilla Gregersen evner at forene teoretisk viden med praktiske værktøjer, hvilket gør hende i stand til at udføre både strategisk og operationel ledelse på et højt niveau.
Karriere:
Adm. direktør for Ungdomsbureauet fra 1. marts 2025.
Forperson for fagforeningen DM (Dansk Magisterforening) 2015- 1. januar 2025
Næstformand for Akademikerne 2016-2024
Medvært, News & Co, TV2, 2021-2024
Ledelseskonsulent, PROSA 2008-2014
Inden da: sekretær og forskningsassistent
Større uddannelser:
Coaching uddannelse, Ledernes Kompetencecenter, 2024-2025
Master i Business Administration, Syddansk Universitet, 2013-2019
Kandidat i socialvidenskab og pædagogik, Roskilde Universitet, 1996-2004
Fonde og bestyrelser:
Repræsentantskab i Realdania, 2021-2025
Repræsentantskab i Institut for Menneskerettigheder, 2021-2024
Næstforkvinde i Kvinderådet, 2020-2024. Læs mere om hendes arbejde for ligestilling her.
Bestyrelsesmedlem i MA-kasse, 2022-2024
Regeringsudpegede poster:
Medlem af Regeringens Dataetisk Råd 2019-2027. Læs mere om hendes arbejde i Dataetisk Råd her.
Medlem af Regeringens ekspertgruppe om Demokratisk Erhverv, 2021-2022
Medlem af Regeringens seniortænketank, 2018-2019
Uddannelsesrejse & personlig udvikling
Siden ungdomsårene har Camilla Gregersen været drevet af en stærk passion for organisationsudvikling og ledelse. Denne passion førte til en kandidatgrad i socialvidenskab og uddannelsesstudier fra Roskilde Universitet, hvor hun bl.a. fokuserede på udvikling af organisationer. Under sin studietid på RUC markerede hun sig som talsperson for Danske Studerendes Fællesråd (DSF). I denne rolle udviklede hun sine kompetencer inden for politikudvikling og lobbyarbejde. Hendes engagement og strategiske tilgang sikrede DSF en central placering i samfundsdebatten, både gennem medieoptrædener og ved deltagelse i møder med ministerier og andre nøglebeslutningstagere.
Et vedvarende fokus på personlig udvikling og faglig dygtiggørelse har motiveret Camilla Gregersen til løbende at udvide sine erfaringer og kompetencer. I 2013 valgte hun derfor at videreuddanne sig med en Master i Business Administration (MBA) fra Syddansk Universitet. Denne masteruddannelse byggede videre på hendes omfattende erfaringer og styrkede hendes kompetencer inden for ledelse, økonomi og fusioner. Senest har Camilla Gregersen fulgt et specialiseret kursusforløb i anvendelse af kunstig intelligens ved Erhvervsakademi Kolding i 2024. Derudover har hun i 2025 gennemført en coach uddannelse for ledere ved Ledernes Kompetencecenter, som yderligere har styrket hendes evner som leder og mentor.

Camilla Gregersens karrierevej
Efter at have afsluttet sin uddannelse ved Roskilde Universitet i 2004 fik Camilla Gregersen først to jobs indenfor forskning, uddannelse og boligområdet, hvorefter hun i 2008 blev ansat som ledelseskonsulent i fagforeningen for it-branchen, PROSA. I denne rolle rådgav hun både den administrative og politiske ledelse i organisationen.
I 2015 tiltrådte Camilla Gregersen som forperson for den akademiske fagforening DM, hvor hun sammen med sekretariat og medpolitikere fik vendt medlemsnedgang til medlemsvækst. Parallelt blev hun hurtigt valgt som næstformand for hovedorganisationen Akademikerne, som repræsenterer en halv million medlemmer fra 25 faglige organisationer. Camilla Gregersen udvidede sit engagement til medvært i programmet News & CO på TV 2 News, hvor hun bidrog til at formidle komplekse problemstillinger og deltog aktivt med sine egne holdninger i samfundsdebatten.
Regeringsudpegede poster samt fonde og bestyrelser
Gennem sin karriere er Camilla Gregersen blevet udpeget til flere betroede poster af skiftende regeringer. I 2018 blev hun medlem af Løkke-regeringens seniortænketank, hvor hun rådgav om fremtidens seniorarbejdsliv. I 2021 blev hun udpeget af erhvervsminister Simon Kollerup (S) som medlem af regeringens ekspertgruppe om Demokratisk Erhverv, hvor hendes anbefalinger til at skabe flere demokratiske virksomheder efterfølgende blev vedtaget af regeringen. Siden 2019 har hun været medlem af Dataetisk Råd, hvor hun rådgiver om de etiske aspekter af datahåndtering og digitalisering. Hun blev udpeget første gang af minister Sophie Løhde (V). I denne rolle har Camilla Gregersen særligt arbejdet for borgernes ret til kontrol over deres egne data. Du kan læse mere om Camilla Gregersens arbejde for dataetik og tryg vidensformidling under Mærkesager.
Camilla Gregersen har også været aktiv i en række fonde og bestyrelser. Blandt andet har hun siddet som medlem af repræsentantskabet for Institut for Menneskerettigheder fra 2021-2024. Fra 2020 til 2024 var hun næstforkvinde i Kvinderådet, hvor hun i tæt samarbejde med fagbevægelser og kvindeorganisationer udarbejdede en overordnet strategi for rådet. Her spillede Camilla Gregersen en central rolle i udviklingen af modellen for øremærket barsel samt det målrettede lobbyarbejde for at få Folketinget til at vedtage en ligestillet barselmodel, som det endte med. Læs mere om denne konkrete sag og kampen for lige ret til barsel her. I dag er Camilla Gregersen medlem af repræsentantskabet i den filantropiske forening Realdania, hvor hun virker for bæredygtigt byggeri og det gode liv i det byggede miljø.